Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köszönet a segítségért!

Cikkek

Köszönjük!

2015.11.06

2015. október 20-án került megrendezésre a Monarchia Szimfonikus Zenekar 15. jubileumi koncertje, mely egyben jótékonysági célt is szolgált. A nagyszerű koncertélmény mellett a Zenekar felajánlotta Alapítványunk javára a helyszínen gyűjtött adományokat, mellyel az onkológiai betegek gyógyulásához tudunk hozzájárulni.

Hálásan köszönjük!

 

Segít a Brigád!

2015.06.18

A Bónusz Brigád kezdeményezésén keresztül is támogathatjátok Alapítványunk munkáját! :-) 
Nagyon köszönjük a felajánlásokat! 

http://www.bonuszbrigad.hu/az-emlorak-gyogyitasaert-b43406

 

breast_cancer_awareness_month_0.jpg

 

 

Vásárlásával is segíthet!

2015.04.13

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy kiemelt támogatónk, Pharmacomm Consulting Kft. megnyitotta a PinkBolt.hu webáruházat.

PinkBolt.hu webáruház üzemeltetői Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány önkéntes segítői. Feltett szándékuk, hogy a segítői munkán túl anyagilag is hozzájáruljanak az Alapítvány működéséhez, céljainak megvalósításához. Ennek érdekében hozták létre webáruházukat.

A forgalmazott termékek értékesítése után anyagi támogatást nyújtanak az Alapítványnak. Fontosnak tartják, hogy az Alapítvány üzenete, a rendszeres emlő-önvizsgálat valamint a mammográfiai vizsgálat fontossága eljusson az érintettekhez. Az időben diagnosztizált emlőrák jó eséllyel gyógyítható!

Nagyon köszönjük a támogatást!

pinkbolt-fejlec.jpg

 

Szívpárna adomány

2015.03.04

A Baptista Szeretetszolgálat segítő közreműködésével folyamatosan tudjuk emlőműtéten átesett betegeinknek biztosítani a szívpárnákat. 

A szívpárnákat kifejezetten mellrák miatti műtéten átesett hölgyeknek ajánlják. Ez a párna a kar alá téve csökkenti a kar feszülését, a műtéti seb húzódását, az ödéma kialakulását a műtét után.

A szívpárna Alapítványunknál, Puskás Gabriellától kérhető telefonon: 06 70 318 3618, vagy e-mailben: puskas.gabi@uzsoki.hu

Köszönjük!

szivparna_mukodes_920.jpg

 

Köszönet a szívpárnákért!

2014.12.20

Alapítványunk a napokban 8 db "szívpárnát" kapott egy kedves felajánlótól.

A szívpárnákat kifejezetten mellrák miatti műtéten átesett hölgyeknek ajánlják. Ez a párna a kar alá téve csökkenti a kar feszülését, a műtéti seb húzódását, az ödéma kialakulását a műtét után. 

Alapítványunk - a felajánló kérésének megfelelően - a párnákat eljuttatta a sebészeti osztályra, ahol friss emlőműtött betegeknek fogják kiosztani azokat.

Nagyon szépen köszönjük a szívből jövő felajánlást!

 

szivparna_mukodes_920.jpg

Kép forrása: szívpárna.hu

 

Gangl Edina „Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány” szolgálatában

2014.09.29

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány - a magyarországi emlőrákkutatás fejlesztésén túli - fő célkitűzése a széles körű tájékoztatás az emlőrák megelőzésével, kezelésével és rehabilitációjával kapcsolatban. Ennek érdekében olyan speciális kezdeményezéssel álltak elő, melyhez Magyarország egyik sikersportágát, a vízilabdát hívták segítségül.

Mi sem nagyobb öröm számunkra, hogy együttműködési megállapodást köthettünk az Alapítvánnyal, amelynek értelmében Egyesületünk egyik válogatott játékosa, Gangl Edina lett az Alapítvány arca.

c4f3e19f0cf44c8dad88bd1e37e62627.jpg

Fotó forrása: Palettaonline.hu, fotós: Berán Dániel

Az UVSE kiválósága elmondta: „korábban sajnálatos módon az egyik közeli hozzátartozóm is megküzdött a mellrákkal, így különösen magaménak érzem a témát, ezért azonnal igent mondtam a felkérésre, hogy ha lehetséges ezzel a kampánnyal is felhívjuk a figyelmet, mert tehetünk ellene, nem érdemes várni, hogy esetlegesen akár a nőiességünket tegyük kockára”. Csapatunk tagjai vállalták, hogy minden mérkőzésükön kitűzik a mellrák elleni küzdelem szimbólumává vált rózsaszín szalagot.

Az UVSE életében nem újszerű, hogy jó cél érdekében együttműködést köt (hiszen a tavalyi évben a „négylábú szeretetfutár” kampányhoz csatlakoztunk), így idén is örömmel álltunk egy sokakat érintő témakör mellé.

Puskás Gabriella „Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány” kuratóriumának elnöke elmondta: „A kezdeményezés lényege egy társadalmi szemléletváltás generálása, melynek célja, hogy minél többen megértsék, hogy az emlőrák ma már nem halálos ítélet, korai felismeréssel nagyon jó eséllyel gyógyítható, sőt manapság már nem sokban különbözik más krónikus betegségektől. Fel kell végre ismernünk, hogy egészségünk érték, melynek megőrzéséért mi magunk is nagymértékben felelősséggel tartozunk. Ennek jegyében az embereknek át kell értékelniük az önmagukhoz való viszonyukat, az életszemléletüket, életmódjukat, ennek egyik tényezője a rendszeres mozgás, és ha a sportnak egy olyan jeles képviselője segíti a fentiek tudatosítását, mint hazánk egyik sikersportágának válogatottja, arra biztosan felfigyelnek az emberek – a nők, lányok, asszonyok, akiknek ezek a sportolók példaképként szolgálnak.”  

 

Könyvadományt kaptunk!

2014.04.10

A napokban Alapítványunkhoz nagyon hasznos könyvadomány érkezett:

Geralyn Lucas: Kirúzsozva a műtőasztalon – című könyvéből,

melyet fiatal emlőrákos betegek részére ajánlott fel Válas Péter.

 

Az adományozott 57 db könyvet, Alapítványunk - az Adományozó kérésének megfelelően - az Uzsoki utcai Kórházban kezelt fiatal, új emlőrákos betegeknek osztja ki, természetesen ingyenesen!

 

Nagyon köszönjük Válas Péternek a felajánlást!

 

 

2000002788340.jpg

Könyvismertető:

„A 27 éves Geralyn Lucas nemrég végzett a Kolumbia Egyetem újságíró szakán.Egy hírműsornál megszerzi álmai állását, azonban örömét egy megdöbbentő, sokkoló hír keseríti meg: mellrákja van. A karrierépítés és a magánéleti boldogság helyett a halálos kórral kell megküzdenie. A regény végigjárja az önelfogadás útját, inspirál a bizonytalanság és a félelem leküzdésére. A KIRÚZSOZVA A MŰTŐASZTALON fontos és megrázó tanítása mindenkihez eltalál, ösztönözni fog minden nőt, akinek akadályokat kell leküzdenie, hogy felfedezze magában a bátorságot és szépséget.”

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Köszönet a segítségért! | Hozzászólások: 0

G.M. Gunner: Kereszt a szívben

2013.12.04

KÖNYVAJÁNLÓ

G. M. Gunner: Kereszt a szívben

novum pocket Kiadó, 2011

312 oldal

Már a borító is nagyon izgalmas, ahogy a jól megválasztott cím szintén figyelemfelkeltő. Mindezt azonnal elfelejtjük, ahogy elkezdjük olvasni a lebilincselő történetet, amelyben tisztességes, melegszívű, hívő emberek életéért, boldogságáért izgulhatunk.
A szerző olyan mesterien fűzi a sorokat, hogy egyszerűen képtelenség letenni a könyvet, hiszen minden oldalon történik valami, ami meghatározhatja a rokonszenves szereplők sorsát, tehát olvasunk, amíg csak a végére nem jutunk. A történet egyszerre szomorú és vidám, benne van minden, amitől félünk és amiben bízunk: betegség, vallás, szeretet, válás, hivatástudat, önzetlenség, tehát minden, ami az ember életét nehézzé és széppé teszi.

A szerző G.M. Gunner 23 éve dolgozik rákbetegekkel, tehát amikor a betegségről ír, bizony nagyon is tényszerűek a sorai. Három gyermeke van, tehát a gyermekeket is kiválóan ismeri, ezt is könnyen észreveszi az olvasó, ahogy áthatja a könyvet a küldetéstudat, vagyis az a szolgálat, amellyel a szerző éli mindennapjait.A szereplők ugyancsak színes, érdekes személyiségek, de a helyszínek kiválasztása legalább annyira izgalmas, hiszen eljuthatunk Afrikába, ahol megismerhetjük az ötcsillagos luxushotel világát, de az árva gyermekeket befogadó misszió életét is.

Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szeretik a fordulatos, izgalmas történeteket, de azoknak is ajánlom, akik kíváncsiak a hívő emberek lelki vívódásaira, mert a kötetből megtudhatják, milyen az önzetlen szeretet és a tisztesség.

A szerző minden eladott példány után 200 Ft-tal támogatja Alapítványunkat! 

Köszönjük!

Kedvcsinálóként a szerző "Akár egy vízcsepp" című novellája az alábbi linkre kattintva olvasható!

 

 

 


 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 20 627 4366

info@emlorakalapitvany.hu