Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Továbbra is keressük a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hőseit!

2018.07.23

Továbbra is keressük a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hőseit! 

Péntek reggel Dr. Drajkó Veronika, az Emlőrák Gyógyításárt Alapítvány kuratóriumának elnöke az ATV Start című reggeli műsor vendége volt, ahol az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontossága mellett mesélt a pályázat részleteiről is. 

Az Alapítvány az AVON támogatásával immár második éve szervezi meg a Mellünk Egészségéért Védőnői programot, és a jó kapcsolatnak köszönhetően Veronika szerepet vállalt a beérkezett pályázatok elbírálásában is. 


Ha lemaradtál volna a beszélgetésről, itt most megnézheted! 

http://www.atv.hu/videok/video-20180720-palyazat-a-mellrak-elleni-kuzdelem-hetkoznapi-hoseinek

A pályázatokat 2018. július 26., éjfélig várjuk a sajto@avon.com email címre. 

A pályázatról bővebb információkat itt találsz: https://avononline.avon.hu/palyazat.

 

AVON - Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei - pályázat

2018.07.05

Az AVON második éve támogatja az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány munkáját, most a cég által indított Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei pályázatra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Ismersz a környezetedben olyan embert, aki önzetlen cselekedeteivel segíti a mellrákban érintett nőket? 

Az AVON a Marie Claire magazinnal közösen indított pályázatában azokat a hétköznapi hősöket keresi, akik önzetlen tevékenységük révén hozzájárulnak a mellrákban érintett nők jólétéhez, támogatást nyújtanak számukra a küzdelemben, a felépülésben. 

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri fogja elbírálni, jelölted pedig bekerülhet aközé a 3 nyertes közé, akiknek tevékenységét 1 millió forinttal jutalmazzák! 

A jelentkezés részleteiért és a pontos játékszabályzatért látogass el a https://avononline.avon.hu/palyazat oldalra.

mcpalyazat_banner_fb.jpg

 

Szoftverfejlesztés Alapítványunk támogatásával

2018.03.26

Beteg előjegyzési szoftver kemoterápiás kezeléshez

Alapítványunk, a kemoterápiás kezelésekre történő beteg előjegyzés megkönnyítése érdekében, egy olyan szoftver kifejlesztését támogatta, mely az Uzsoki utcai Kórház Onkológiájának minden vizsgálójából és a kemoterápiás ambulanciáról egyaránt elérhető lesz. Az új szoftver segítségével minden orvos elő tudja jegyezni betegét kemoterápiára anélkül, hogy telefonálgatnia kellene. A rendszer jelzi majd, hogy melyik kezelés mennyi idő alatt folyik le, és csak annyi beteget enged előjegyezni, ahányan aznapra bizonyos kezelésekre biztosan be fognak férni.

Bízunk benne, hogy az új szoftver segíteni fogja orvosaink munkáját, és gördülékenyebb betegellátást eredményez.

1160dreamstime_l_46198618.jpg

 

Segíts, egy kitöltéssel!

2017.06.22

Kánya Krisztina a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának hallgatója, szakdolgozatának megírásához kéri segítségünket.

Feltétel: 35 és 74 közötti életkor, 5 éven belül emlőrákkal diagnosztizált páciensek, akik kemoterápiás és egyéb kezelésben már nem részesülnek

A kutatásunk célja, megvizsgálni az emlődaganattal diagnosztizált páciensek táplálkozási szokásait, és azt befolyásoló tényezőket. A kérdőív kitöltése anonim, kb. 10-15 percet vesz igénybe. Nincsenek jó vagy rossz válaszok.

A kérdőív kitöltése névtelen, a válaszokat bizalmasan kezeljünk.

A kérdőív IDE kattintva érhető el!

KÖSZÖNJÜK!

 

Könyvajánló: Elhervadt virágok (Brjeska Dóra)

2016.10.15

Október 8-a a palliatív és hospice ellátás világnapja volt, ennek alkalmából jelent meg az Elhervadt virágok című könyv. Az élet végéről az én szememmel, aki láttam milyen, és rákbetegként nekem is számításba kell vennem, és olyan számomra fontos emberek szemével, akik minden nap szembe kell, hogy nézzenek vele a munkájuk során.

elhervadt-viragok.jpg

Akik a könyvben megosztják gondolataikat:

Dr. Petrányi Ágota, onkológus, Szent László Kórház

Varró Móni és Harcsa Bea, onkológiai szakápolók, Szent László Kórház

Schaffer Judit, elnök, Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

Farkas Kinga, önkéntes koordinátor – MHPE, pszichológus hallgató

A könyvben szereplő rajzokat Forró Juli (8 éves) és Eszti (már 11) készítette.

Fülszöveg:

„Egy csomó kérdésem lett volna még, egy csomó mindent akartam volna mutatni, meg megbeszélni. Nem volt ez így jó. Beszélnünk kellett volna. Sokkal többet. Arról is, amiről amúgy nem szokás. Beszélnünk kellett volna, mert akkor tudtam volna, hogy búcsúzni kell.”

„Remélem, könnyedén sétálunk rajta át egyszer, úgy, hogy érezzük az elengedő szeretetet... Tök mindegy, mi van a másik oldalon, az a lényeg, hogyan fogom meg a kilincset... Ez egy olyan könyv lesz, ami úgy beszél a halálról, hogy közelebb hozza félelemkeltés nélkül. Legalábbis nekem.”
Dr. Kenessey Andrea

Szeretettel meghívunk a könyv bemutatójára november 3-án, 16 órára, a Malom Közösségi Térre (XI. Fehérvári út 88./c).

https://www.facebook.com/events/349708675375818/

A könyv megvásárolható az Underground Kiadó és a Bookline webáruházaiban, ahol akár bele is lehet olvasni.

Ha többet szeretnél tudni a könyvről és rólam:

fulesodu.cafeblog.hu

www.facebook.com/fulesodu

 

 

2016. február 25. Betegtalálkozó

2016.02.03

2016. február 25-én, csütörtökön 16-18 óráig betegtalálkozót tartunk emlőrákban érintetteknek.

Helyszín: Uzsoki utcai Kórház, C épület, földszinti konferenciaterem

 

A találkozó kötetlen, beszélgetős jellegű, ahol mindenki választ kaphat kérdéseire. Amennyiben a kérdést anonim módon szeretné feltenni, kérjük írja le, és az Onkoradiológiai osztály inormációs pultjánál kihelyezett gyűjtődobozba dobja be.

A találkozón a gyűjtődobozba érkezett kérdések is megválaszolásra kerülnek.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

277b569e71020d231002e998df10fa10_breast-cancer-diagnosed-what-to-do-580x326_featuredimage.jpg

 

Horváth Lili egy nőies ügy szolgálatában

2016.01.26

Horváth Lili, az immár 23 éve működő „Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány” ügye mellé állt. Az Alapítványnak – a magyarországi emlőrákkutatás, gyógyítás fejlesztésén túl – fő célkitűzése a széles körű tájékoztatás az emlőrák megelőzésével, kezelésével és rehabilitációjával kapcsolatban. A Jászai-díjas színművész örömmel vállalta, hogy az Alapítvány kampányarcaként hívja fel a figyelmet az emlőrák kockázatára, a rendszeres önvizsgálat és a szűrővizsgálatokon való megjelenés fontosságára.

12620839_10205666512682364_2041575588_o.jpg

„Az önkéntesség komoly társadalmi szerepvállalás, amelyhez valószínűleg emberi érettség is szükséges. Én hamarosan negyven leszek, három gyerekem van, nyilván másként gondolkozom, mint húsz évesen. Én elköteleztem magam Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány céljai mellett. Remélem, adhatok, továbbíthatok értékeket ily módon is, nem csak a művészet révén a színpadon.

Fontosnak tartom: a mellrák nem csupán a nőkre tartozik. A férfitársakra is. A családra. Nem lehet tabu a betegség, hiszen lényeges ilyenkor a család figyelme. Beszélni kell róla. Ha titkoljuk a bajt a családunk előtt, azzal inkább a szorongásukat erősítjük, és közben a magunk félelmeit is. Közösen kell feldolgozni az ilyen traumákat, hogy egymást erősítse aztán a család.”

Puskás Gabriella „Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány” kuratóriumának elnöke elmondta: „Az emlőrák sajnos minden nyolcadik nőt érinti Magyarországon. A kezdeményezés lényege egy társadalmi szemléletváltás generálása, melynek célja, hogy minél többen megértsék, hogy az emlőrák ma már nem halálos ítélet, korai felismeréssel nagyon jó eséllyel gyógyítható, sőt manapság már nem sokban különbözik más krónikus betegségektől. Fel kell végre ismernünk, hogy egészségünk érték, melynek megőrzéséért mi magunk is nagymértékben felelősséggel tartozunk.”

Adományozd TE is e nemes – nőies célra adód 1 százalékát!

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány adószáma: 18052150-1-42

Számlaszámuk: K&H Bank 10409015-90112399

Kattints IDE további infókért!

 

Gratulálunk!! :-)

2016.01.26

Győztek a magyar vizipólós lányok az Európa-Bajnokságon.
Gangl Edina a legjobb kapus Európában. GRATULÁLUNK!!!!

edinakk.jpg

 

BÚÉK!

2016.01.06

Békés, boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek! 

happy-new-year-2016-corporate-message-4.jpg

 

Alapítványunk arca: Horváth Lili

2015.11.06

Lazíts az egészségért!

Szerző: Karácsony Ágnes

A budapesti Uzsoki Kórházban működő Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány már több mint húsz éve kampányol azért, hogy a nők rendszeresen járjanak el szűrésekre, illetve különféle programok révén segíti a már melldaganatos nőket. Most pedig felkérték Horváth Lilit: legyen az alapítvány új kampányarca. Örömmel mondott igent a Jászai-díjas színművész, aki három gyerek – két fiú, egy kislány – édesanyja. Azt mondja, minden nap szüksége van szellemi és fizikai lazításra, hogy egyensúlyban tartsa egészségét.

151021_177szignos.jpg

Fotó: Gordon Eszter

– Az önkéntesség olyan különleges kapcsolatforma, amely igazi változásokat indíthat el az emberekben, ami aztán az egész társadalomra kihathat. Ön is így látja?

– Szerintem ha valamit teszünk másokért, arra sosem úgy gondolunk: időt áldozunk rá. Akkor természetesnek tartjuk a segítést, belső indíttatásból vállalunk valamit a közös jó érdekében. Az önkéntesség komoly társadalmi szerepvállalás, amelyhez valószínűleg emberi érettség is szükséges. Én hamarosan negyven leszek, három gyerekem van, nyilván másként gondolkozom, mint húsz évesen. Vannak tapasztalataim, megosztható történeteim, látom, milyen az élet. Meg kell érni a társadalmi feladatokhoz, azok ugyanis összetettebb felelősséget is jelentenek. Én elköteleztem magam Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány céljai mellett. Remélem, adhatok, továbbíthatok értékeket ily módon is, nem csak a művészet révén a színpadon.

– Van megosztható története akár a mellrákkal kapcsolatban is?

– Ma már mind többeknek van közeli története – családi, baráti, ismerősi körökből – a mellrák kapcsán. Saját családom sajnos átélt szomorú végű történetet is. De a tágabb baráti társaságunkban van sikertörténet a gyógyulásról: átélője betartotta az orvosi terápiát, erős maradt a küzdelemben, pontosabban nem is tekintette harcnak a helyzetet, „beleállt” a kezelésekbe, közben pedig próbálta jól érezni magát. Változtatott addigi életmódján. Átkapcsolt fejben.

– Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány egyedülálló füzetet jelentetett meg páciensek történeteiből. Ezek elemzéséből az is kiderül: a páciensek az önismeretüket is természetesen alakították azzal, hogy jelentést, értelmet, megértést kerestek saját történetük révén.

– De olykor már az is elegendő ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, ha az életmódbeli prioritásainkat felcseréljük. Meg kell találni azokat a módokat, hogyan támogassuk magunkat – nőként, társként, feleségként, anyaként – a belső egyensúly eléréséhez, megtartásához. Meg kell próbálni úgy gondolkodni nap mint nap: mit teszek meg azért, hogy csökkentsem a betegségek kialakulásának kockázatát. Én erre törekszem.

– Hogyan?

– Próbálok nem stresszelni, és pozitív életszemlélettel viszonyulni a dolgokhoz. Ha valami rossz történik, nem engedem el magam, nem legyintek, hogy „engem már megint sújt az élet”, inkább igyekszem újratöltődni. Sokat mozgok. Ez nálam lehet akár séta az erdőben is a gyerekekkel. Vágyunk a levegőre. És persze terelgetem a családomat a helyes táplálkozás felé is. Sok zöldséget, gyümölcsöt eszünk, figyelünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Kerülöm a tartósítószeres élelmiszereket.

– Mindehhez tudatosság kell, nem?

– Nem görcsösen, hanem természetesen kell ezt a gondolkodást az életvitelünk egyik rendezőelvévé tenni. Én esküszöm az alvásra is. Jó alvó vagyok. Nyilván a szakmámból is következik, és édesanyámtól, Tordai Teritől is „örököltem” a szokást: mivel mi este dolgozunk, akkor játsszunk, ezért ebéd után, délután – ha éppen nem próbálok – mindig szükségem van egy kis pihenésre. Már tíz perc relaxálás is felpezsdít. Ugyanígy tíz perc séta is. Vagy nyitott ablaknál pár jógagyakorlat. Nem megy szellemi és testi kikapcsolás nélkül. Ha úgy tetszik: lazítok a mentális és fizikai egészségért. És azt is vallom: az élethez kell egy jó adag humor is. Másfelől: rendkívül komolyan veszem az egészségügyi szűréseket. Sőt, ha valamilyen furcsát érzékelek magamon, nem halogatom, hogy orvoshoz forduljak, és nem is az internetes információk alapján próbálom diagnosztizálni magam.

– A 2015-ös Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Móra Kiadó Tóth Krisztina új kötetét. Címe: Anyát megoperálták. A Babérkoszorú-díjas költő, író szokatlan mesét írt, egy mellrákos anyuka történetét. A kiadó Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítványt kérte föl, hogy legyen ajánlója a könyvnek. Ön is részt vett a premieren: felolvasott részeket a kötetből.

– Amikor felkértek rá, az volt az első reakcióm: te jó ég, gyerekkönyv erről a témáról? Aztán elolvastam. Tóth Krisztina nem szomorú mesét írt, s nem csak az érintetteknek szólót. Mindenkinek tartogat üzenetet ez a könyv. Nagyobbik fiam szokta kérni, vegyük elő, olvassunk belőle. Fontosnak tartom: a mellrák nem csupán a nőkre tartozik. A férfitársakra is. A családra. Nem lehet tabu a betegség, hiszen lényeges ilyenkor a család figyelme. Beszélni kell róla. Ha titkoljuk a bajt a családunk előtt, azzal inkább a szorongásukat erősítjük, és közben a magunk félelmeit is. Közösen kell feldolgozni az ilyen traumákat, hogy egymást erősítse aztán a család.

 
 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő » 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu