Nyitóoldal

Cikkek

Október a MELLRÁK ELLENI küzdelem hónapja!

2013.10.02

pink_ribbon.0173022_std.jpg

1985-ben az American Cancer Society és az Imperial Chemical Industries gyógyszercég javaslatára nyilvánították az októbert a mellrák elleni küzdelem nemzetközi hónapjává, így indult el a National Breast Cancer Awareness Month (NBCAM) mozgalom.

A mellrák elleni harc jelképe 1993-tól a már jól ismert rózsaszín szalag.

A kampány fő célja, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a nőket erről a betegségről, valamint tudatosítsa, az önvizsgálat, évenkénti szűrővizsgálat, mammográfiai vizsgálat fontosságát a betegség korai felismerésében.

A kutatásoknak és a mellrák ellenes figyelemfelhívó kampányoknak köszönhetően a mellrák gyógyulás esélyei sokkal jobbak, mint egy évtizeddel ezelőtt, mivel nagyobb a korai felismerés aránya, mely a gyógyulási esélyeket jelentősen javítja. Sajnos még így is évente 4-7000 új beteget diagnosztizálnak Magyarországon.

Szükségünk van az ÖN segítségére is!

2013.09.20

KEDVES HÖLGYEM!

Nagyon fontos, hogy beépüljön a köztudatba az a tény, hogy az időben felfedezett emlőrák nagy eséllyel gyógyítható. Senki nem ígéri, hogy a gyógyuláshoz vezető út könnyű, rövid és akadálymentes, ám a cél igenis elérhető, és az emlőrák túlélhető!

A cél közelében sokan meglepődve döbbennek rá, hogy a gyógyulás nem csak testi, de lelki megújulással - jelentős életszemlélet váltással is jár.

virga.png

Alapítványunk idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Erre a jeles alkalomra egy különleges meglepetéssel készülünk, ám ehhez szükségünk van az ÖN segítségére is!

Sok éves tapasztalatból tudjuk, hogy a diagnózissal éppen szembesülő, vagy kezelések alatt álló betegek erőt merítenek a gyógyult vagy gyógyulás útján járó sorstársuk tapasztalataiból.

Szeretnénk összegyűjteni emlőrákon átesett betegeink történeteit, melyben leírják, hogyan élték meg ezt a nehéz időszakot, ki vagy mi adott erőt ahhoz, hogy tovább és tovább harcoljanak a győzelemért – a gyógyulásért.

Ha ÖN is megosztaná sorstársaival tapasztalatait, érzéseit, kérjük, ne habozzon, írja le és küldje el egy zárt borítékban, vagy elektronikus úton juttassa el alapítványunk címére. (természetesen nevét nem kell feltüntetnie).

Az összegyűjtött történetek egy részét kiadványban is szeretnénk megjelentetni, hogy minél több érdeklődőhöz eljuthasson.

Címünk: Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

E-mail: info@emlorakalapitvany.hu

www.emlorakalapitvany.hu

PARTY IN PINK!

2013.09.17

Zumbázz a mellrák ellen!

party-in-pink-plakat.jpg

Boldog nőnapot kívánunk!

2013.03.08

Egy gyönyörű Müller Péter idézettel kívánunk nagyon boldog nőnapot!:)

“Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata.
A többi nem az.
A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a “valóság”, amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk......

2013.02.12

« előző