Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Pszichés támogatás emlőrákos hölgyeknél: testünk elfogadásában is segítenek a szakemberek

2014.11.13

A Női Egészségmegőrző Program október 28-i konferenciáján három segítő szakmában dolgozó szakember és egy radiológus főorvos beszélgetett arról, hogy miként zajlik a diagnózisközlés, és miben nyújthat segítséget egy pszichológus vagy mentálhigiénés szakember. A legjobb, ha a beteg kezelését végző onkteamnek pszichológus tagja is van, aki már az első terápiás beszélgetés előtt megismerheti a beteget. Szó esett a szomatodrámáról is, ami kifejezetten azt segíti elő, hogy a mellrákban érintettek el tudják fogadni a saját testüket.

 

A Digi Sportban is rólunk beszéltek... :-)

2014.11.13

2014.11.13-án kerül 8. alkalommal megrendezésre a Sportmarketing Újragondolva Meetup, melynek kapcsán Kiss Andreát, az UVSE Vízilabda Egyesület PR vezetőjét is kérdezték, az Alapítványunkkal való együttműködésről.

A ripot itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=u2PdUlOMUxk

 

Daganatos Betegek Napja a Pesti Vigadóban

2014.11.05

Kedves Ismerőseink, Támogatóink!

2014 november 12-én a Pesti Vigadóban kerül megrendezésre a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által szervezett “Daganatos Betegek Napja” című rendezvény, melyre szeretettel hívnak és várnak mindenkit; betegeket, gyógyult betegeket, hozzátartozókat, és minden a téma iránt érdeklődőt!

A színvonalas előadások programja ITT olvasható. A rendezvényen alapítványunk is bemutatkozik.

Találkozzunk a Pesti Vígadóban!

 

Október 1. a mellrák elleni küzdelem világnapja, október pedig a kampány hónapja!

2014.10.01

Ma van a mellrák elleni küzdelem világnapja, október pedig a kampányé.

Világszerte nők milliói fognak össze annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a betegségre, valamint a szűrővizsgálatok fontosságára. A rendszeresen végzett önvizsgálat, valamint a mammográfiás vizsgálatokon való részvétel életet menthet. A felismert betegség, korai stádiumban nagyon jó eséllyel gyógyítható. 

Magyarországon évente ~ 7000 nő betegszik meg, és ~ 2300 hal meg emlőrákban.

A fenti riasztó adathoz hozzájárul, hogy hazánkban csak a veszélyeztetettek mintegy 45%-a megy el szűrővizsgálatra!

Előzzük meg a mellrákot!  Végezz rendszeresen önvizsgálatot, és vegyél részt mammográfiás szűrésen! 

Ne feledd! A mellrák időben elkezdett kezelése életet menthet!

gangl-edina.jpg

 

Jelölj te is Richter Aranyanyut!

2014.09.11

 Van olyan pedagógus, aki meghatározó az életedben? Vagy a gyermekedében? Van olyan orvos vagy egészségügyi dolgozó, aki emberségből, szeretetből olyat tett értetek, ami talán másnak nem tűnik fel, de nektek kinyitotta a világot, megváltoztatta az életeteket? Jelöld, hogy mi díjazhassuk, jelöld, hogy megmutathassuk, hány értékes nő dolgozik értünk, sokszor láthatatlanul.

2014-ben immár negyedik alkalommal hirdetjük meg a Richter Aranyanyu Díjat, amellyel az egészségügyben és pedagógusként dolgozó nők munkáját szeretnénk elismerni és elismertetni. A 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat hat nő veheti majd át. Olyan köztünk élő hősnőket keresünk, akik kiemelkedően sokat tesznek értünk, családunkkért és közösségünkért.

Az ajánlásokat három kategóriában várjuk a www.aranyanyu.hu/dij oldalon 2014. szeptember 21-ig. Írd meg a történetedet, mutasd be a számodra, számotokra fontos, meghatározó és általad jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót.

 

Teniszkönyöknek nézték a rákját – belehalt

2014.06.03

Hiába ment időben orvoshoz, az egyetlen tünete a karfájdalom volt. Azzal küldték haza, hogy teniszkönyöke van. 

 

Programok a Szűrés Éjszakáján 2014. április 25.

2014.04.24

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal és az Országos Egészségfejlesztési Intézettel karöltve április 25-én, pénteken lesz a Szűrés Éjszakája. Ezen a napon országosan több mint 40 emlőszűrő állomáson várják meghosszabbított nyitva tartással azokat a 45 és 65 év közötti hölgyeket, akik behívót kaptak a térítésmentes mammográfiai vizsgálatra.

 

Február 4. A rák világnapja!

2014.02.04

 

Rák-világnap: szűrőkamionokat is bevetnek

A rákbetegségek hathatósabb megelőzése érdekében idén számos szűrőprogram indul, és az onkológiai ellátóhelyek fejlesztése is folytatódik - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden, Budapesten.

A rák világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Szócska Miklós elmondta, április 10-étől emlőszűrési akciót hirdetnek, évi hatszázezer behívót postáznak majd, a hátrányos helyzetű térségekbe szűrőkamion megy majd.

Meghosszabbítják a szűrőállomások nyitva tartási idejét is.

 

rak-vilagnap-logo.jpg

Ezek mellett - emelte ki az államtitkár - provokatív elemektől sem mentes felvilágosító kampányt indítanak. Mindezt azért, hogy tudatosítsák: a betegség időbeni felfedezése nagyban javítja az életesélyeket.

 

Forrás: MTI

 

Békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

2013.12.20

Békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

karacsony020_1swz.jpg

 

Köszönet!

2013.12.14

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével jubileumi alapítványi találkozónkon!

 

Külön köszönet a rendezvényen fellépőknek, előadóknak, művészeknek a hangulatos és érdekes műsorért! 

 

Hálásan köszönjük támogatóinknak az értékes tombolanyereményeket, melyek nagy örömet szereztek vendégeinknek!

 

Köszönjük!:)

 

sziv.jpg

 


 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 20 627 4366

info@emlorakalapitvany.hu