Megint nőnek érzem magam

2013.02.19

A Százszorszép Hastánc Klub törzsvendégei szinte kivétel nélkül közelebbi ismeretségbe kerültek már a daganatos megbetegedések egyik, vagy másik válfajával. Az egyik csoport nővérekből áll, a másikban a legtöbben műtéteken vannak túl, esetenként csonkolásos műtéteken. Ők megismerték a kemoterápiás kezelések mellékhatásait, és némelyikük még ma is küzd az életéért. Van, aki egyenesen a kezelésről jön le a klubba, mert itt még a rosszullétét is el tudja feledni. Amire nem gondol az ember, az nincs is.

rehab1.jpg

Felcsendül a keleties zene, és a hölgyek - nagyjából harminc és hetven között - ütemesen ringatják a csípőjüket, kígyózó mozdulatsor hullámzik végig a válluktól a hasukon át egészen a lábujjuk hegyéig. Az egyik hosszú ujjú almazöld trikóban és világosszürke szabadidőnadrágban, a másik a hastánchoz stílusában jobban illő, díszesen kivarrott topban, és szorosan tapadó, csörgő érmékkel teleaggatott kendőben hajladozik a parketton.

rehab2.jpg

A klubtagok körében refrénként tér vissza a mondat: megint nőnek érzem magam. És ez a legfontosabb Szalai Márta szerint, aki három esztendeje, 2005. március 8-án alapította meg a Százszorszép Hastáncklubot.

Információ a Százszorszép Hastánc Klub honlapján, vagy a 06 20 426 96 95-os telefonszámon.)