Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Cikkek

Akinek kétszer kelt fel a nap - Felépülés egy többszörös áttétet adó tüdődaganatból

2018.01.08

"Akinek kétszer kelt fel a nap..." címmel írt könyvet a daganatos betegségből való sikeres felépüléséről Bernáth Gusztávné Katalin, aki immár több éve él tünetmentesen az agyi, csont- és nyirokcsomóáttétet is adó korábbi tüdődaganat célzott kezelésének köszönhetően. A könyv december 8-ai bemutatóján Katalin, a könyvet összeállító Mihalicz Csilla, az Oncompass Medicine kezelést megszervező munkatársa, Déri Júlia és a cég tudományos igazgatója, dr. Peták István mesélték el, miként élték meg a diagnózistól a felépülésig vezető utat.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Erőt meríteni a stresszből - A Tűzmadár Ház januári programjai

2018.01.08

A Tűzmadár Ház dolgozóinak alapvető célkitűzése, hogy az onkológiai terápiákon túl is segítsenek a betegséggel testben és lélekben megküzdeni, a fizikai és a lelki erőnlétet megőrző és erősítő módszereket, életmódot elsajátítani. Ennek jegyében dietetikus, gyógytornász, pszichológus is rendel a házban, akik személyre szólóan segítenek.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Kiváló onkológiai centrum lett a Szent László Kórház

2018.01.08

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumának munkáját ismerték el nemrég a "Kiváló Onkológiai Centrum 2017." kitüntető díjjal.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Daganatos betegség és a testsúlyvesztés - Mire figyeljünk?

2017.11.30

Kálmán Mártát, a Nutricia Dietetikai Tanácsadását ellátó dietetikusát kérdeztük a daganat és a fogyás összefüggéseiről.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

"Nem csak a terápia egy pontján segítünk, hanem végig fogjuk a betegek kezét"

2017.11.29

Hazánkban teljesen egyedülálló kezdeményezést indítottak az Oncompass Medicine szakemberei, akik most már nem csak a terápia egyetlen pontján adnak molekuláris információ alapú döntéstámogatást az adott beteg számára legmegfelelőbb daganatellenes kezelés kiválasztásával kapcsolatban, hanem folyamatosan, akár 5 éven keresztül kapcsolatban maradnak a beteggel és készen állnak arra, hogy minden terápiaváltáskor segítséget nyújtsanak. A dinamikus döntéstámogatási modell "lelke" egy olyan informatikai rendszer, amely több ezer orvosi publikáció és célzott daganatellenes kezelésben részesülő beteggel szerzett tapasztalat alapján nyújt információt a kezelőorvosnak az adott páciens daganatában található génhibákkal az adott pillanatban kapcsolatba hozható célzott terápiás lehetőségekről.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Új célzott terápia vált elérhetővé mielofibrózisos betegeknek

2017.11.22

Az idei évtől már hazánkban is elérhető az a célzott terápia, amely jelentősen javítja a mielofibrózisos betegek életminőségét és túlélési előnyt biztosít a számukra - hangzott el többek között a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) információs délelőttjén, amelyen ezúttal a ritka hematológiai betegségekről tudhattak meg többet az érdeklődők. Az előadásokat egy piros ernyőnyitással kísért séta követte a Szabadság-hídon, hogy minél több érintetthez eljusson az üzenet: a betegek ma már megszabadulhatnak azoktól a panaszoktól, amelyek korábban folyamatosan megkeserítették mindennapjaikat.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Itt a HPV oltás ideje

2017.10.22

Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás - mondta az Emmi egészségügyért felelős államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Orvosszakmai érvekkel nem védhető az onkológiai terápiák tervezett egységesítése

2017.10.17

Orvosszakmai érvekkel nem védhető az onkológiai terápiák tervezett egységesítése, az onkológiákon ma még elérhető daganatellenes gyógyszerek alkalmazásának novembertől tervezett korlátozása - reagált dr. Pajkos Gábor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) elnöke arra a tervezetre, amely értelmében ezentúl több betegségtípusban is csak a legolcsóbban beszerezhető innovatív gyógyszerrel lehetne megkezdeni a rákbetegek kezelését.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Hogyan ismerhetőek fel a hámsejtekből kiinduló bőrdaganatok?

2017.10.17

Nemcsak pigmentfoltok vagy megváltozott anyajegyek esetén kell bőrrákra gyanakodni, vannak ugyanis bőrszínű kinövések formájában jelentkező, hámsejtekből kiinduló daganatok is - hívta fel a figyelmet dr. Wikonkál Norbert, a Semmelweis Egyetem Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikájának egyetemi tanára. Miről ismerhetőek fel ezek a típusok?
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Prosztatarák: a gyógytornászok javíthatnának az életkilátásokon

2017.10.17

Kevesebb prosztatarákkal szembesült férfi küszködne vizelettartási gondokkal, szexuális problémákkal, s a betegek életkilátásai is javulhatnának, ha foglalkozna velük gyógytornász - írja a Gyógyulj Velünk Egyesület beszámolója.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

A hospice nem lemondás a betegről, hanem a lehető legtöbb, amit meg lehet érte tenni

2017.10.17

Egy jól működő hospice szolgálatnál rendelkezésre állnak azok a szakemberek, akik segíthetnek az ápolásban, a gondozásban, a fájdalomcsillapításban, a lelki támogatásban, s mindebbe a családtagokat is bevonják, őket is tehermentesítik, mellettük állnak - mondja a Rákgyógyítás oldalain közölt interjúban Szy Ágnes, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház pszichológusa.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Képalkotó diagnosztika: a tumor szerkezete és a benne végbemenő áramlások is elemezhetőek

2017.10.17

Palkó András, a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának igazgatója szerint a fejlett radiológiai módszerekkel a daganatok méretén és alakján túl a tumor szerkezetét, a benne végbemenő áramlásokat is elemezni tudják, ennek pedig szerepe lehet a tumor altípusának megállapításában, illetve a terápia hatékonyságának felmérésében.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Új betegtájékoztató honlap a leukémia egyik formájáról

2017.10.17

Az első olyan vérképző szervekből induló daganatos betegség, amely ma már teljes mértékben kontrollálható, a krónikus mieloid leukémia (CML). Az MTA és a Semmelweis Egyetem Bödör Csaba vezette Lendület Molekuláris Onkohematológiai Kutatócsoportja az érintettek hiteles tájékoztatása érdekében betegtájékoztató honlapot is indított.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Digitális, kutatási szintű PET-CT kamerát adtak át Budapesten

2017.10.17

Közép-Kelet-Európa első digitális, kutatási szintű PET-CT kameráját adták át a ScanoMed budapesti központjában október 5-én. A világszínvonalú GE Discovery MI PET-CT telepítésével kiemelkedően magas színvonalú PET-CT szolgáltatás végezhető az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet modern klinikai környezetében.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Hogyan táplálja a zsír a ráksejteket a vastagbélben?

2017.09.28

Eddig is ismert volt, hogy az elhízás növeli a rák kockázatát. Egy új tanulmányban most arra próbáltak választ találni, hogy milyen hatásmechanizmus révén történik mindez vastagbélrákban - adott hírt az új kutatásról a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) honlapja..
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Kezelhető beteget is találni kell az új terápiákhoz - Rákgyógyítás 2017 ősz

2017.09.28

A Rákgyógyítás Magazin 2017. őszi lapszámában elismert rákkutató patológusok, onkológusok, urológus, radiológus főorvosok nyilatkozatai olvashatók a világ élvonalába tartozó kutatási eredményekről, s azok hazai alkalmazhatóságáról.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Limfóma: egyre nagyobb szerepet kap a gyógyításban az immunterápia

2017.09.27

A kemoterápiát kiegészítő célzott immunterápia legalább harmadával képes megnövelni a gyógyultak arányát a limfóma agresszívebb típusaiban szenvedő betegeknél. Emellett a korszerű patológiai és képalkotó diagnosztika, a PET-CT alkalmazása is hozzájárul ahhoz, hogy ezen betegcsoport kezelése egyre eredményesebb - írja a Semmelweis Egyetem honlapja.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

"Mire várunk még mindig?" - Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen rendezvénye

2017.09.22

Szeretettel meghívjuk az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a Movember Magyarország/Ments Manust! Mozgalom október 1-én közös kampány programjára, mellyel a mellrák és a prosztatarák betegségekre szeretnénk felhívni a figyelmet. A rendezvény részeként a Magyar Tudományos Akadémián hasznos beszélgetéseket tartunk mind egészségesek, mind betegek részére. A program zárásaként ismét átsétálunk az ezúttal rózsaszínre és kékre világított Lánchídon.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Krónikus mieloid leukémia (CML) világnap szeptember 22-én

2017.09.21

CML Világnap először Magyarországon! Lehetséges-e a gyógyulás krónikus mieloid leukémiából? Vállalhatok-e gyermeket? Milyen fájdalomcsillapítót szedhetek? Ezekre a kérdésekre is választ kap a CML Világnapon!
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Elejét veheti a gyógyszer-rezisztencia kialakulásának egy emlőrák elleni új terápia

2017.09.18

Az emlőrákos betegek életkilátásait javítaná az az új terápia, amelynek állatkísérletei már sikeresnek bizonyultak - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA).
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek
 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu