Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Cikkek

Személyesen is minden páciensükkel találkoznak a Medserv szakemberei

2018.05.16

Személyesen is minden pácienssel alaposan átbeszélik a leleteket és a korábbi kórelőzményeket az egyik legnagyobb szövettani és citológiai diagnosztikával foglalkozó magánlaboratórium, a Medserv Kft. munkatársai, akik amellett, hogy a legpontosabb mintavételt biztosító ultrahangvezérelt módszert alkalmazzák, további térítés nélkül segítenek a rosszindulatú daganattal diagnosztizált betegeik további ellátásának megszervezésében is. Dr. Járay Balázst, a Medserv alapítóját és ügyvezetőjét kérdeztük patológusi pályájának állomásairól, a magánlaboratóriumban zajló munkáról és arról, hogy miért van szükség a páciensekkel való személyes találkozásra, és miért nem elegendő kizárólag a szövettani minta vizsgálata.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

A félelem is válhat bátorsággá - művészfilm a petefészekrákról

2018.05.09

"A félelem is válhat bátorsággá" jelmondattal, formabontó kisfilmmel kampányol a Petefészekrák Világnapján a Mályvavirág Alapítvány. A Csokoládé című kisfilm absztrakt eszközökkel, a főszereplő modell betegségén keresztül mutatja be a petefészekrákkal küzdőkben felmerülő kételyeket, érzéseiket és vívódásukat.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Genetikailag kódolt a leégés és a bőrrák

2018.05.09

Gének határozzák meg, hogy az ember mennyire hajlamos a leégésre, és annak eredményeként a bőrrák kialakulására. A szakemberek Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Hollandiában, valamint az Egyesült Államokban élő és európai felmenőkkel rendelkező csaknem 180 ezer ember genetikai állományát vizsgálták meg, és azonosítottak húsz olyan gént, amely összefüggésben van a leégés fokozott kockázatával.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Hamarosan minden magyar beteg hozzáférhet majd a precíziós onkológia által nyújtott lehetőségekhez

2018.04.30

A magyar betegekre specifikusan jellemző onkogenetikai eltéréseket térképezi fel egy új, több résztvevővel zajló konzorciumi kutatás, amelyből kiderülhet többek között az is, hogy vannak-e olyan genetikai eltérések, melyek gyakoribbak, vagy épp ritkábbak a magyar daganatos betegek genetikai állományában a mutációk átlagos előfordulási gyakoriságaival összehasonlítva. Dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója elmondta: a konzorciumban történő részvételükkel azt szeretnék elősegíteni, hogy a precíziós onkológia által nyújtott diagnosztikai és kezelési lehetőségek államilag finanszírozott formában, a mindennapi betegellátás részeként váljanak általánosan elérhetővé a hazai daganatos betegek számára.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Jelentős előrelépés az emlőrák okának megértésében

2018.04.27

Az emlődaganat kialakulásához vezető, eddig ismeretlen folyamatot fedeztek fel a Debreceni Egyetem kutatói. Az egyedülálló tudományos eredmény alkalmazásával újfajta, akár otthon is elvégezhető daganatdiagnosztikai eljárás fejleszthető ki.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Nő az invazívabb prosztatadaganatok aránya

2018.04.27

Ma már több férfi jelentkezik magasabb fokozatú, invázívabb prosztatarákkal, melyeket ráadásul tünetmentes, kezdeti formában nem is lehet szűréssel kimutatni, írja az OTSZ Online.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Hogyan beszéljünk, hogyan hallgassunk a daganatos betegségről? Műhelyfoglalkozás hozzátartozók számára

2018.04.27

Műhelyfoglalkozás daganatos betegséggel élők szeretteinek, hozzátartozóinak a családon belüli és az egészségüggyel történő kommunikációról: Várjuk jelentkezését, ha egy Ön által szeretett embernél daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, és bizonyos kérdéseket nehéz megbeszélni akár a családon belül, akár a gyógyító teammel.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Autogén tréning a Tűzmadár Házban május 7-én

2018.04.27

Az Autogén Tréning nyugodt fizikai állapotban végzendő, mentális gyakorlatok sorozata, melynek során az egyre növekvő belső nyugalom és higgadtság elérésével harmonikusabbá válnak a test akaratlagos és vegetatív folyamatai.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Dr. Bánhegyi Róbert lett az Év Onkológusa

2018.04.10

Minden év április 10-én, dr. Dollinger Gyula születésnapján tartják a Nemzeti Rákellenes Napot. A Magyar Rákellenes Liga idén 25. éve szervezi meg az eseményt, ahol átadják az év onkológus pályázat nyertesének díját is.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Öröklődés és daganatok: génekbe kódolt kockázat? - Rákgyógyítás 2018 tavasz

2018.04.10

A daganatok örökölhetőségéről, a kezelések mellékhatásaként megjelenő hányinger és fáradékonyság csökkentéséről, az életkor és a terápiák összefüggéseiről, a végstádiumú betegek ellátásában a környezet meghatározó szerepéről, a betegek internetes tájékozódásáról is többet fog tudni, aki kézbe veszi a Rákgyógyítás Magazin 2018. tavaszi lapszámát.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Új fegyver a felnőttkori leukémia ellen

2018.04.10

Fontos cikk jelent meg a Nature Leukemia című szaklapjában, amelyben egy magyar szakértőket is felvonultató nemzetközi kutatócsoport arról számolt be, hogy fontos áttörést értek el a leggyakoribb felnőttkori leukémia kezelését célzó kutatásuk során.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Kásler: Minden rákbeteg megkaphatja az ideális terápiát

2018.04.10

Minden rákbeteg megkaphatja az ideális, rá szabott terápiát, mondta az Országos Onkológiai Intézet (OOI) főigazgató főorvosa a nemzeti rákellenes nap alkalmából tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Nincs érdemi elmozdulás a rák okozta halálozásban Magyarországon

2018.04.10

A legfrissebb éves összesítő adatok szerint 2016-ban többen haltak meg rosszindulatú daganatos betegség miatt mint tíz évvel korábban - írja az Magyar Klinikai Onkológusok Társaságának portálja.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Gátolják vagy serkentik a daganatokat az antioxidánsok?

2018.04.10

A közvéleménybe mélyen beivódott az a hiedelem, hogy az antioxidánsok segítenek a daganatok legyőzésében is. A legújabb klinikai tapasztalatok szerint azonban ezek - különösen daganatos betegségekben - többet árthatnak, mint használnak - foglalja össze több témával foglalkozó tanulmány dilemmáit az Orvostovábbképző Szemle egy korábbi száma.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

200 új mutációval kapcsolatosan nyílt lehetőség célzott kezelés kifejlesztésére

2018.04.09

Bár a nemkódoló DNS rákkialakulásban játszott szerepét csak napjainkban kezdték vizsgálni, a Nature Genetics tanulmánya arra hívja fel a figyelmet, hogy máris megnyílt a lehetőség közel 200 mutációval kapcsolatosan célzott terápia kifejlesztése előtt.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Nemzeti Rákellenes Nap: fókuszban az Országos Onkológiai Intézet 25 éve

2018.04.06

A Nemzeti Rákellenes Nap idei programja és előadói:
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Erőszakmentes kommunikáció tréning indul április 8-án

2018.04.06

Erőszakmentes kommunikáció tréning indul a Magyar Rákelenes Liga szervezésében április 8-án, vasárnap 9-17 óráig. Tartja: Rambala Éva.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Ismét sikeres műtüdő kezelésre került sor az Országos Onkológiai Intézetben

2018.04.06

Az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) újra sikeres ECMO (műtüdő) kezelésre került sor. Az eset érdekessége, hogy a beteg extrém nagy testsúlya, ami több mint 150 kg volt, az ilyen típusú kezelést különösen kritikussá teszi.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Ősztől indulhat a vastagbélszűrés

2018.04.06

Ősszel elindulhat végre az országos vastagbél-rákszűrés, melynek kezdőcsomagját a patikákban is átvehetik az érintettek - tudta meg a Népszava.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Embereken is kipróbálják a rák elleni vakcinát

2018.04.06

Óriási visszhangot keltett néhány hete a bejelentés, hogy a Stanford egyetemen sikeres egérkísérleteket végeztek egy új rák elleni vakcinával. A kísérletben a kezelés után tíz nappal a befecskendezett tumorok teljesen eltűntek, húsz nap után pedig az egerek testében lévő többi, közvetlenül nem kezelt tumor is felszívódott. A kutatók most bejelentették, hogy ez év végéig szeretnék elvégezni az emberkísérleteket is.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek
 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu