Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTŐTÖK- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.16

A Közép- illetve Dél-Amerikából származó növény az inkák, az aztékok és a maják jellegzetes tápláléka volt. Amellett, hogy fagyos estéken felmelegít, egészségügyi szempontból is rendkívül hasznos a fogyasztása.

Magas rosttartalma elősegíti a kiegyensúlyozott emésztést, illetve erős antioxidáns hatása miatt is melegen ajánlott beiktatnod az étrendedbe.

Rákellenes csemege

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns táplálék. E tekintetben felülmúlja a többi tökfajtát. A benne lévő karotinoidok megkötik a szervezetben a káros szabadgyököket. A növényből készült tökmagolaj gazdag E-vitamin-forrás - mely vegyület ugyancsak antioxidáns hatású.

Immunerősítő finomság

Magas káliumtartalmának köszönhetően a sütőtök vértisztító, méregtelenítő hatású. Nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz, így segít megelőzni a székrekedést.

Rendszeres fogyasztásával egyensúlyban tarthatod az emésztésed - mindez pedig jelentősen hozzájárul a szervezet védekezőképességének növeléséhez. További jó hír, hogy a benne található tiaminnak köszönhetően emlékezet- és hangulatjavító hatása is van.

Látásjavító desszert

A sütőtökben lévő lutein nevű karotinoid csökkenti a sárgafolt-elfajulás kockázatát, de más szembetegségek - például a szürkehályog - kialakulását is megelőzi. A lutein segít abban, hogy megőrizd látásod élességét. Mivel ezt a vegyületet szervezeted nem képes magától előállítani, fontos, hogy a táplálkozás során hozzájuttasson.

A sütőtökben található béta-karotin ugyancsak látásjavító hatású. A narancssárga festékanyag emellett szépíti a bőrödet - segít megelőzni az akné kialakulását -, illetve antioxidáns hatású is.

 

Forrás: femina.hu

 
 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu