Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EPER- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.16

Az eper valódi csodaszer, mely segít megőrizni az egészségedet és a szépségedet is. Többszáz évvel ezelőtt elsősorban gyógynövényként tartották számon, és csak a 14. századtól lett a gasztronómiában is kedvelt gyümölcs.

Az ízletes, piros eper rengeteg antioxidánst tartalmaz, rendszeres fogyasztásával csökkentheted a szervezetedben lévő káros, többek között az öregedésért is felelős szabadgyökök számát. C-vitamin is van a gyümölcsben bőven: több, mint a narancsban vagy a citromban.

E-vitamint és bőséggel tartalmaz, ami a C-vitaminnal együtt kiváló vértisztító hatást kölcsönöz a gyümölcsnek. Az eper ezenkívül tele van B2-, B5-, B6- és K-vitaminnal is, melyek erősítik az immunrendszert.

Rákmegelőző élelmiszerként is számon tartják!

További jótékony hatása, hogy csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszedés és a rák kialakulásának kockázatát.

Magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, vagyis gyorsan és hosszú időre csökkenti az étvágyat, ami miatt diétákhoz is kiváló.

A tavaszi méregtelenítésekhez szinte kötelező, mivel különleges sóoldó tulajdonságának köszönhetően beindítja a szervezet természetes méregtelenítő mechanizmusát. Frissen nagyszerű fiatalító arcpakolásként is használhatod, mivel hatóanyagai erősítik a bőr kötőszöveteit, ezáltal kisimítják a ráncokat. Az eper nagyon hamar, már néhány napon belül megromlik, ezért turmixolva krémként, vagy szemenként is érdemes belőle több adaggal lefagyasztani, így az eper jótékony hatását szezonon kívül is élvezheted.

Forrás: Life.hu

 
 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu