Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Étkezés

Cikkek

MÁLNA- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.16

A legenda szerint először Kréta szigetén kezdték el termeszteni, innen terjedt tovább a rómaiak közvetítésével. A középkorban már ismert gyógynövénynek számított, a kolostorkertek népszerű növénye volt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

ÁFONYA- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.16

Az áfonya az egyik legegészségesebb élelmiszer. Erre a következtetésre jutottak az amerikai kormány által finanszírozott kutatók, akik az áfonya húgyúti fertőzésekben tapasztalt, már ismert jótékony hatása mellett más betegségekre is kiterjesztették vizsgálataikat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

VÍZITORMA- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.16

A vízitorma a rákmegelőző tulajdonságú keresztesvirágúak és a „sötétzöld” zöldségek családjába tartozik. Rokona a kelkáposztának, a brokkolinak és a kelbimbónak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

FEHÉRRÉPA- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.15

 A fehér répával folytatott tudományos kutatások rákellenes hatást tudtak kimutatni. A mellrákkal kapcsolatban igazolták, hogy bár általánosságban a zöldségfogyasztás nem véd ellene, de egyes zöldségek, többek között a fehérrépa fogyasztása viszont csökkenti a kockázatot.

  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

RETEK- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.15

Termesztése évezredekkel ezelőtt Kelet-Ázsiában kezdődött. Az első, retket említő recept kínai nyelvű. A görögök is ismerték, akik egyenesen Apolló isten eledelének tartották és a súlyának megfelelő arany értékével mérték. Hérodotosz, a görög történetíró szerint a piramisépítő munkások egyik fontos tápláléka volt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

KELBIMBÓ- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.15

 A káposztafélék családjába tartozó kelbimbó közeli rokona a karfiol és a karalábé. Jól tűri a fagyokat. Októbertől márciusig szedhető, illetve kapható. Néha szárával együtt találkozhatunk vele. Színe a világoszöldtől a vörösig terjed. Íze jellegzetes.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

KELKÁPOSZTA- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.15

Vannak, akiket a kelkáposzta puszta nevével ki lehet üldözni a világból, de legalábbis a konyhából, mert csak vastagon rántott, ízetlen menzai főzelékként kóstolták. Pedig ez a zöldségféle számos finom, egészséges étel alapja is lehet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

Brokkoli: fogyassza a rák ellen!

2013.03.15

A brokkoli a keresztesvirágúak családjába tartozik. Hazánkban még nem annyira ismert és elterjedt, mint például a karfiol, de érdemes fogyasztani kitűnő élettani hatásai miatt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

KARFIOL- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.15

 Nálunk, Európában különösen népszerű a karfiol, mely nemcsak remek tápanyagforrás, nagy szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban is, és jelentős a vitamintartalma.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0

BROKKOLI- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.15

A brokkoli kitűnő C-vitamin-, folsav- és ß-karotin-forrás, így joggal foglal el méltó helyet a rákprevenciós étrendben, de ott a helye az indolszármazék-tartalmánál fogva is. Minél sötétebb zöld vagy kékeszöld a virágzata, annál több C-vitamint és ß-karotint tartalmaz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Étkezés | Hozzászólások: 0


 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu